Een preventiemedewerker aanstellen

Een preventiemedewerker aanstellen

Hoe kies je de juiste persoon?

In een bedrijf zijn er veel zaken die mis kunnen gaan op het gebied van arbeidsveiligheid. Daarom is ieder bedrijf verplicht minstens één preventiemedewerker te benoemen. Sinds de nieuwe Arbowet heeft de preventiemedewerker daarnaast een belangrijkere rol gekregen.

Maar hoe zat het nou precies? Wat zijn ook al weer de precieze verantwoordelijkheden van de preventiemedewerker? En wie is eigenlijk het meest geschikt om als preventiemedewerker te benoemen? In dit stuk zullen we bespreken welke overwegingen je mee moet nemen bij het aanstellen van jouw preventiemedewerker.

Gevaarlijke stoffen goed geregeld

Gevaarlijke stoffen goed geregeld

Werken met gevaarlijke stoffen: hoe pak je het aan?

Sinds een paar maanden draaien we bij OKcomply in samenwerking met de RAI Vereniging begonnen met de pilot gevaarlijke stoffen. Wij merken vanuit veel branches dat organisaties moeite hebben met dit thema. Ook bij het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid hebben ze dit door en daarom zijn ze in mei de campagne ‘Veilig Werken met [Gevaarlijke] Stoffen’ gestart.

OKcomply gaat verhuizen!

OKcomply gaat verhuizen!

VANAF 1 SEPTEMBER ZIJN WIJ TE VINDEN IN PAND NOORD

Vanaf het prille begin van OKcomply hebben wij met veel plezier in het A Lab in Amsterdam gewerkt. Vier jaar lang is Lab 005 vruchtbare grond geweest voor het ontwikkelen van ons OKcomply platform. Omdat wij de status van startup ontgroeien wordt het ook tijd voor een nieuwe werkomgeving. Daarom verhuizen wij vanaf 1 september naar Pand Noord te Amsterdam

Brancheorganisaties: waarom zou ik lid worden?

Brancheorganisaties: waarom zou ik lid worden?

VIER REDENEN WAAROM SAMENWERKING BINNEN JOUW BRANCHE GOED IS VOOR JOUW BEDRIJF

Bij OKcomply werken wij veel samen met brancheorganisaties. Dit omdat wij zien dat deze organisaties veel voordeel opleveren voor hun leden. Wij hebben vanuit onze filosofie vooral een zwak voor brancheorganisaties die naast collectieve belangenbehartiging ook proberen door samenwerking de branche naar een hoger niveau tillen. Iedereen profiteert hier namelijk van. In dit stuk bespreken we kort hoe samenwerking binnen jouw branche voordelen oplevert. 

Regelhulpen NRK voortaan beschikbaar in OKcomply

De branchevereniging Nederlandse Rubber- en Kunststofindustrie (NRK) zoekt de samenwerking met OKcomply om de regelhulpen Milieu- en energiewerkboek en Clean Sweep, ontwikkeld door de NRK, in het platform van het bedrijf te integreren. Hiermee kunnen specifieke maatregelen die van toepassing zijn op de rubber- en kunststofbranche makkelijk in het platform worden geïmporteerd. De regelhulpen zijn per direct beschikbaar.

Risicobeheersing: hoe pak ik het aan?

Risicobeheersing: hoe pak ik het aan?

Ondernemen is risico nemen. We komen als mensheid vooruit komen is door moed te tonen. Toch is het fijn als je bij het nemen van risico’s zicht hebt op de mogelijke effecten. Je wilt rekening houden met verschillende scenario’s, kortom: afgewogen risico’s nemen. Daar komt risicobeheersing om de hoek kijken. In dit blog bespreken we de voordelen van een duidelijk beleid op het gebied van risicobeheersing en wat jij kunt doen om veilige afwegingen te maken.

Wet- en regelgeving en inspecties voor tankstations

Wet- en regelgeving en inspecties voor tankstations

Hoe houd ik de controle?

Pomphouders hebben er allemaal mee te maken: wetgeving. Of het nu gaat om het keuren van de vloeistofdichte vloer, kathodische bescherming van boven- en ondergrondse tankinstallaties of aanwezigheid van legionella in wasstraten. Het zijn voorbeelden van keuringen en inspecties die tankstations uit moeten voeren om te voldoen aan de wet. En dat is tegenwoordig een hele lijst.

Met welke wet- en regelgeving je als pomphouder te maken hebt, is meestal wel bekend. Het branchespecifieke installatieboek biedt overzicht in keuringen en inspecties en is verplicht voor tankstations. Toch is de uitvoering lang niet altijd op orde. In dit rapport van DCMR is te zien dat er nog altijd veel overtredingen zijn in de petrolbranche.

Nieuw jaar, nieuwe wetten

Nieuw jaar, nieuwe wetten

Deze wetgeving treedt op 1 januari 2018 in werking

2018 staat voor de deur! De sint is het land uit, kerst is voorbij, en er staat weer een hoop nieuwe regelgeving klaar om in werking te treden. De meeste mensen hebben tijdens de feestmaand wel wat anders aan hun hoofd dan nieuwe wetgeving, en wij snappen goed dat jij nu ook geen zin hebt om je hiermee bezig te houden. Om jou moeite te besparen, zetten wij in dit blog een paar van de nieuwe wetten die op 1 januari in werking treden op een rijtje.