Risicobeheersing: hoe pak ik het aan?

Risicobeheersing: hoe pak ik het aan?

Ondernemen is risico nemen. We komen als mensheid vooruit komen is door moed te tonen. Toch is het fijn als je bij het nemen van risico’s zicht hebt op de mogelijke effecten. Je wilt rekening houden met verschillende scenario’s, kortom: afgewogen risico’s nemen. Daar komt risicobeheersing om de hoek kijken. In dit blog bespreken we de voordelen van een duidelijk beleid op het gebied van risicobeheersing en wat jij kunt doen om veilige afwegingen te maken.

Wet- en regelgeving en inspecties voor tankstations

Wet- en regelgeving en inspecties voor tankstations

Hoe houd ik de controle?

Pomphouders hebben er allemaal mee te maken: wetgeving. Of het nu gaat om het keuren van de vloeistofdichte vloer, kathodische bescherming van boven- en ondergrondse tankinstallaties of aanwezigheid van legionella in wasstraten. Het zijn voorbeelden van keuringen en inspecties die tankstations uit moeten voeren om te voldoen aan de wet. En dat is tegenwoordig een hele lijst.

Met welke wet- en regelgeving je als pomphouder te maken hebt, is meestal wel bekend. Het branchespecifieke installatieboek biedt overzicht in keuringen en inspecties en is verplicht voor tankstations. Toch is de uitvoering lang niet altijd op orde. In dit rapport van DCMR is te zien dat er nog altijd veel overtredingen zijn in de petrolbranche.

Nieuw jaar, nieuwe wetten

Nieuw jaar, nieuwe wetten

Deze wetgeving treedt op 1 januari 2018 in werking

2018 staat voor de deur! De sint is het land uit, kerst is voorbij, en er staat weer een hoop nieuwe regelgeving klaar om in werking te treden. De meeste mensen hebben tijdens de feestmaand wel wat anders aan hun hoofd dan nieuwe wetgeving, en wij snappen goed dat jij nu ook geen zin hebt om je hiermee bezig te houden. Om jou moeite te besparen, zetten wij in dit blog een paar van de nieuwe wetten die op 1 januari in werking treden op een rijtje.

De pomp van de toekomst

De pomp van de toekomst

de 3 belangrijkste trends voor tankstations

De tankbranche verzorgt letterlijk de brandstof voor de economie. Dankzij de brandstoffenhandel draait ons doorvoerland op volle toeren. Zowel het CBS als de grote banken verwachten dit jaar een economische groei van boven de 3%, en dat is goed voor tankstations en oliehandelaren. Toch zijn er ook disruptieve krachten in het spel. In dit stuk bespreken we de 3 belangrijkste trends in de tankstationbranche.

Hoe ga je als bedrijf om met legionella?

Hoe ga je als bedrijf om met legionella?

Weet waar je aan toe bent met legionellapreventie 

Je moet er niet aan denken als ondernemer dat je werknemers ziek worden na een ongezonde situatie op de werkvloer. Toch kan zo’n situatie ontstaan zonder dat je het doorhebt. Uit een recent RIVM-rapport blijkt dat het aantal mensen dat de veteranenziekte krijgt - een zware vorm van legionellabesmetting die lijkt op longontsteking - de afgelopen jaren is toegenomen.

Hoe het rommelt in de bouwsector

Hoe het rommelt in de bouwsector

Wat is je positie als bouwconsument zonder WKB?

Afgelopen week werd bekend dat de instorting van de parkeergarage in Eindhoven in juni is veroorzaakt door constructiefouten in de vloer. Snel na het bekendmaken van de resultaten, riep minister Plasterk alle gemeenten op tot een landelijke check en inventarisatie van betonconstructies. Naast deze inventarisatie, staat ook de de huidige NEN-bouwnorm ter discussie en zal moeten blijken of de toelichting wel deugt of deze duidelijker moet.

De toekomst van mobiliteit

De toekomst van mobiliteit

Hoe technologie het beheer van jouw wagenpark gaat veranderen

Deze week is het European Mobility Week. Een mooi moment om stil te staan bij de toekomst van mobiliteit en vervoer voor bedrijven én consumenten. Het thema van dit jaar is “clean, shared and intelligent mobility”.

Het is waarschijnlijk niemand ontgaan dat er veel te doen is op het gebied van mobiliteit. Niet alleen begint de transitie van auto’s op verbrandingsmotoren naar een elektrisch wagenpark nu echt gestalte te krijgen, ook horen we steeds vaker over zelfrijdende auto’s, een ontwikkeling waar in Nederland op dit moment al volop mee wordt geëxperimenteerd.

Maar wat kunnen we, naast deze bekende trends, nog een meer voorspellen op het gebied van mobiliteit? In dit blog bespreken we kort onze visie op de technologische ontwikkelingen en de mogelijkheden die zij bieden om clean, shared and intelligent mobility te realiseren.

4 Tips zodat jij sterk staat tegenover je verzekeraar bij uitkeren van schade

4 Tips zodat jij sterk staat tegenover je verzekeraar bij uitkeren van schade

Vastleggen van maatregelen kan gedoe achteraf voorkomen

Veel bedrijven zijn in de veronderstelling dat alles goed is geregeld wanneer zij zijn verzekerd. Er wordt immers premie betaald, dan keert de verzekering toch uit in geval van schade? Toch worden schadeclaims door verzekeraars vaak afgewezen waardoor schade niet of slechts deels wordt uitgekeerd. Een vreemde zaak, want als ondernemer vind je dat je in je recht staat en kom je liever niet voor onverwachte verrassingen te staan. Hoe kun je dit voorkomen en zorg je ervoor dat er in geval van calamiteit gewoon wordt uitgekeerd?