Van Ondernemingsdossier naar OKcomply

Hoe OKcomply alle functionaliteit van het Ondernemingsdossier biedt, en meer!

Sinds 2011 biedt het Ministerie van Economische Zaken de online tool Ondernemingsdossier aan. In dit digitale dossier konden ondernemers wetten en regels vastleggen en hierover communiceren met toezichthouders, vergelijkbaar met OKcomply. Vandaag is met brancheorganisaties gecommuniceerd dat het Ondernemingsdossier op 7 augustus ophoudt te bestaan.

Het Ondernemingsdossier moet opgaan in de tool Mijn Overheid voor Ondernemers (MOVO). Dit platform zal pas begin 2018 worden geïntroduceerd. Dit vormt dus een probleem voor de huidige gebruikers. Ook zal bepaalde functionaliteit, zoals het onderdeel Dossier op Orde, niet in MOVO terugkeren. Dit artikel bespreekt kort hoe je dit op kunt vangen met OKcomply, dankzij onze samenwerking met Economische Zaken.

Regelhulpen blijven beschikbaar

De overheid doet haar best om ondernemers te ondersteunen en te zorgen voor een gunstig ondernemingsklimaat. Hiervoor bieden zij meerdere digitale tools aan zoals Ondernemingsplein, de Berichtenbox en het Ondernemingsdossier. Het is toe te juichen dat ze moeite stoppen in het aanpakken van de ervaren regeldruk voor ondernemers. Het is dan ook jammer dat diensten als Ondernemingsdossier verdwijnen.

Economische Zaken wilt niet dat de functionaliteit van het Ondernemingsdossier helemaal verdwijnt. Wij hebben daarom afgelopen tijd met het ministerie samengewerkt om een koppeling tussen OKcomply en Ondernemingsdossier mogelijk te maken. Dit betekent onder andere dat de bestaande regelhulpen beschikbaar worden in OKcomply. Hierdoor blijven AIM, Legionella, Zelfinspectie SZW en de andere regelhulpen beschikbaar. Zo blijf je proactief op wet- en regelgeving. OKcomply biedt daarbij ondersteuning aan bij het overstappen.  

Neem contact op!

Het verdwijnen van Ondernemingsdossier hoeft dus niet te betekenen dat de voordelen die dit platform biedt ook verdwijnen. Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.