Losschieten elastiek kermisattractie fout inspectie?

Zondag schoot één van de elastieken van de kermisattractie Katapult in Hengelo los. Twee mensen raakten lichtgewond. Het onderzoek loopt nog en inspectiebedrijven denken dat de fout ligt bij de inspectie van de kermisattracties. 
Kermisattracties worden jaarlijks gekeurd onder toezicht van de NVWA, waar bij goedkeuring een certificaat wordt uitgegeven. Ook voert de plaatselijke gemeente een zogenaamde opstellingsinspectie uit waarbij wordt gecheckt of de attractie op de juiste plek staat en of er genoeg ruimte is voor hulpdiensten. Sinds vorig jaar wordt er minder door de gemeentes gecontroleerd door een wetswijziging. Lees hier het artikel van NOS.

Bemanning van LNG-schepen opgelet! Nieuwe eisen vanaf 1 juli 2016

Er zijn nieuwe eisen voor de schipper en bemanningsleden van binnenvaartschepen die varen op LNG. De zogeheten LNG-verklaring dient vanaf 1 juli 2016 in jullie bezit te zijn en kan worden verkregen door het volgen van een opleiding en het doen van examens.

De geldigheidsduur van de verklaring is vijf jaar en wordt verlengd door een opfriscursus of door het aantonen van voldoende vaartijd op een LNG-schip.

Opleidingen voor een LNG-verklaring

Een LNG-verklaring kan worden aangevraagd bij het CBR als aan alle voorwaarden is voldaan. Onder het toezicht van het CBR verzorgen erkende opleidingsinstituten de cursussen en examens over LNG.

Hiervoor kan een instituut per 1 juni een erkenning aanvragen bij het CBR. Informatie hierover is vanaf half mei te vinden op de website van het CBR.

Overgangsregeling

Bemanningsleden die voor 1 juli 2016 al gebruik maakten van deze brandstof is er de mogelijkheid om een LNG-verklaring in de vorm van een vaartijdverklaring aan te vragen.

Dit kan als zij op grond van een aanbeveling van de Centrale Commissie voor de Rijnvaart zijn opgeleid en tenminste 90 dagen vaartijd kunnen aantonen op een LNG schip.

Hoe dat in zijn werk gaat is binnenkort te vinden op de website van de SAB (Stichting Afvalstoffen en Vaardocumenten Binnenvaart, www.sabni.nl )

 

​Nieuwe afdelingen 2.6 en 2.7 Activiteitenregeling treden later in werking

Het was de bedoeling dat de nieuwe afdelingen 2.6 en 2.7 van de Activiteitenregeling per 1 januari in werking zouden zijn getreden.

Dit is helaas niet gebeurd door een fout in het inwerkingtredingsbesluit. Het ministerie van Infrastructuur & Milieu probeert deze fout zo snel mogelijk te herstellen. In de tussentijd raden wij het bevoegd gezag aan om waar mogelijk te anticiperen op deze nieuwe afdelingen.

Het gaat hier om de nieuwe voorschriften voor zeer zorgwekkende stoffen en bemonstering, analyses en metingen van luchtemissies.

Bron

Profiteren van compliance

In een artikel uit FA Rendement wordt aan het licht gebracht hoe belangrijk en efficiënt het is om compliant te zijn, en dat goed gedrag wel degelijk loont!
Er zijn verschillende oorzaken van non-compliance, maar gelukkig zijn deze makkelijk op te lossen, vooral door duidelijke procedurele maatregelen te nemen én de juiste instelling te creëren bij uw werknemers. ‘Niet voldoen aan wet- en regelgeving of non-compliance kan leiden tot reputatieschade, schadeclaims en maatregelen door wetshandhavers.’ Belangrijk genoeg om voorzichtig mee om te gaan, lijkt ons!

Het hele artikel van FA Rendement is hier te downloaden.