Hoe ga je als bedrijf om met legionella?

Hoe ga je als bedrijf om met legionella?

Weet waar je aan toe bent met legionellapreventie 

Je moet er niet aan denken als ondernemer dat je werknemers ziek worden na een ongezonde situatie op de werkvloer. Toch kan zo’n situatie ontstaan zonder dat je het doorhebt. Uit een recent RIVM-rapport blijkt dat het aantal mensen dat de veteranenziekte krijgt - een zware vorm van legionellabesmetting die lijkt op longontsteking - de afgelopen jaren is toegenomen.

Hoe het rommelt in de bouwsector

Hoe het rommelt in de bouwsector

Wat is je positie als bouwconsument zonder WKB?

Afgelopen week werd bekend dat de instorting van de parkeergarage in Eindhoven in juni is veroorzaakt door constructiefouten in de vloer. Snel na het bekendmaken van de resultaten, riep minister Plasterk alle gemeenten op tot een landelijke check en inventarisatie van betonconstructies. Naast deze inventarisatie, staat ook de de huidige NEN-bouwnorm ter discussie en zal moeten blijken of de toelichting wel deugt of deze duidelijker moet.

De toekomst van mobiliteit

De toekomst van mobiliteit

Hoe technologie het beheer van jouw wagenpark gaat veranderen

Deze week is het European Mobility Week. Een mooi moment om stil te staan bij de toekomst van mobiliteit en vervoer voor bedrijven én consumenten. Het thema van dit jaar is “clean, shared and intelligent mobility”.

Het is waarschijnlijk niemand ontgaan dat er veel te doen is op het gebied van mobiliteit. Niet alleen begint de transitie van auto’s op verbrandingsmotoren naar een elektrisch wagenpark nu echt gestalte te krijgen, ook horen we steeds vaker over zelfrijdende auto’s, een ontwikkeling waar in Nederland op dit moment al volop mee wordt geëxperimenteerd.

Maar wat kunnen we, naast deze bekende trends, nog een meer voorspellen op het gebied van mobiliteit? In dit blog bespreken we kort onze visie op de technologische ontwikkelingen en de mogelijkheden die zij bieden om clean, shared and intelligent mobility te realiseren.

4 Tips zodat jij sterk staat tegenover je verzekeraar bij uitkeren van schade

4 Tips zodat jij sterk staat tegenover je verzekeraar bij uitkeren van schade

Vastleggen van maatregelen kan gedoe achteraf voorkomen

Veel bedrijven zijn in de veronderstelling dat alles goed is geregeld wanneer zij zijn verzekerd. Er wordt immers premie betaald, dan keert de verzekering toch uit in geval van schade? Toch worden schadeclaims door verzekeraars vaak afgewezen waardoor schade niet of slechts deels wordt uitgekeerd. Een vreemde zaak, want als ondernemer vind je dat je in je recht staat en kom je liever niet voor onverwachte verrassingen te staan. Hoe kun je dit voorkomen en zorg je ervoor dat er in geval van calamiteit gewoon wordt uitgekeerd?

Omgevingswet nog niet op de schop

Omgevingswet nog niet op de schop

Versimpeling omgevingsrecht uitgesteld

Recent heeft minister Schultz van Infrastructuur en Milieu bevestigd dat de geplande ingangsdatum van de Omgevingswet, die per 1 juli 2019 in zou gaan, is uitgesteld. De complexiteit van de ‘Grootste wetgevingsoperatie sinds de Tweede Wereldoorlog’, aldus Schultz, lijkt de oorzaak.  

Toch is het goed om alvast met het onderwerp aan de slag te gaan, zodat je straks weet welke grote veranderingen de nieuwe wet met zich meebrengt.

Digitalisering als belangrijke trend in autosector: Jouw automotivebedrijf klaar voor de toekomst

Digitalisering als belangrijke trend in autosector: Jouw automotivebedrijf klaar voor de toekomst

De automotive-industrie is in rap tempo aan het veranderen. Nieuwe technologieën lijken de onmiskenbare norm voor verdere groei. Van zelfrijdende auto’s tot automatisering van productieprocessen in de auto industrie. Achterblijven lijkt geen optie. Want door te digitaliseren wordt efficiëntie vergroot, worden kosten gereduceerd en vinden er sneller vernieuwingen plaats. Met 43% behoort de automotive-sector tot een van de koplopers op het gebied van digitale cultuur.

Wet kwaliteitsborging in de Eerste Kamer

Wet kwaliteitsborging in de Eerste Kamer

Nieuw stelsel gooit bouwtoezicht en bewijslast op de schop

Vandaag ligt de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (WKB) ter goedkeuring in de Eerste Kamer. Deze wetswijziging heeft ingrijpende gevolgen voor aannemers: het hele systeem van bouwinspecties gaat op de schop. Wie er toezicht houdt én wie bewijslast heeft bij constatering van gebreken kan na vandaag veranderd zijn.